Grönare, smartare, bättre

Grön BoStad Stockholm bidrar till gröna lösningar och minskad segregation

Aktuellt

After Work & Talk: Hur skapar vi hållbar arkitektur i ett digitalt samhälle?

SthlmConnection bjöd in på lättare mat och dryck och har ett spännande panelsamtal där Dr. Ivana Kildsgaard, artitekt och hållbarhetschef på Tengbom, Johan Genneby, Länsstyrelsen Stockholm och Grön BoStad Stockholm, och Sofia Sundström, VD och digital strateg på SthlmConnection, diskuterade arkitektur, hållbarhet och digalt på temat: Hur skapar vi arkitektur i ett digitalt samhälle? 

läs mer

Kalender

Mer om Grön BoStad Stockholm

Ny kunskap i bostadssektorn

I KTH:s Live-in-Lab testas ny teknik tillsammans med boende.

Mer bostadsforskning

 

Aktiebolaget John E Öhrén (JÖAB)

Flis och spån eldning med förugn är den enklaste och mest effektiva metoden för att förbränna träbränsle med varierad kvalitè och fuktighet. Med vår förugn kan du använda bränslen med en fukthalt på upp till 55%.

Till skillnad från många av våra konkurrenter driver vi våra egna närvärmeverk, vilket gör att vi vet betydelsen av en driftsäker,effektiv och hållbar anläggning. under de drygt 50år som gått sedan AB John E Öhrèn grundades har vi jobbat fram en beprövad metod som fungerar perfekt för skandinaviska förhållanden.

Vi har valt att satsa på svensk kvalité med nära kontakt med våra kunder. inga mellanhänder-du köper din anläggning direkt från fabriken. det göratt vi kan hålla kvalitèn hög och priserna låga.

Vi har referens anläggningar över hela Sverige, Norge och Finnland. Vi säljer kompletta anläggningar från 20kW till 1,2MW med marknadens mest driftsäkra hydraulskrapor.

Tillsammans med skruvtranssportörer med diameter 240mm är det inte mycket som stoppar oss!

Vi installerar, monterar och garanterar driftsäkerhet!besök oss gärna i mora så visar vi anläggningar i drift!

Senaste rapporter

Senaste referensläsning

Grön BoStad Stockholm bidrar till Stockholmsregionens hållbara stadsutveckling, minskad segregation och övergång till en koldioxidsnål ekonomi. Det gör vi genom att stödja små och medelstora företag (SME) som arbetar med gröna lösningar som minskar segregationen i vid bemärkelse.

Ett av målen för Grön BoStad Stockholm är att skapa affärsmöjligheter genom aktiviteter i bostadssektorn inom följande områden: nyproduktion, omvandling, renovering och tillfälliga bostäder.

Inom Grön BoStad Stockholm kan små- och medelstora företag delta i innovationsinriktade upphandlingar. Vi ger också företagen tillgång till testbäddar där deras lösningar kan visas upp.

Kommuner och andra beställare får hjälp att utveckla sin upphandlingsfunktion, så att de kan ställa rätt krav för att få in koldioxidsnål teknik och nya miljövänliga material i stockholmares hem.

Vidare ska projektet skapa en arena för matchning med syfte att koppla samman beställare och leverantörer samt erbjuda rådgivning och sprida kunskap till kommuner och små- och medelstora företag.