Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bostadsbehoven i Stockholmsregionen – vad syns inte i statistiken?

8 november, 2018 @ 09:00 - 13:00

Bostadsplanerare eller framtidshjälte? Oavsett hur du ser på dig själv är du välkommen att delta på en halvdag för en fördjupad diskussion om bostadssituationen i Stockholmsregionen. Du är en viktig aktör och din specifika kunskap behövs för att skapa en tydligare bild av behoven och för vad som krävs för att skapa en bostadsmarknad för alla.

I nya Regionala Utvecklingsplanen för Stockholmsregionen, RUFS 2050, slås det fast att regionens växande befolkning kräver att vi gör en kraftsamling kring bostäder de kommande åren – 22 000 bostäder behöver tillkomma varje år. Samtidigt säger siffran lite om verkliga behov, som sällan fångas i statistiken. Ingen aktör sitter på hela lösningen utan ett nära samarbete och bred dialog mellan regionens aktörer kommer vara avgörande för om vi lyckas.

Därför bjuder Stockholms läns landsting och Länsstyrelsen i Stockholm in till en workshop för att, tillsammans med er som möter bostadsbristen och dess konsekvenser, diskutera vilka behov som finns och vilka insatser som behövs.

Dagen inleds med inspirerande talare som kommer att ge olika synvinklar på den rådande bostadssituationen. Därefter blir det en workshop där vi konkret diskuterar bostadsbehoven från våra olika perspektiv. Förhoppningen att få fram en bättre bild av utmaningarna som kan ligga till grund för ett konstruktivt arbete framåt.

Workshopsdelen leds av processledare från WSP. Resultatet kommer att dokumenteras och skickas ut till alla deltagare samt följas upp med aktiviteter under 2019.

Läs mer och anmäl dig

Detaljer

Datum:
8 november, 2018
Tid:
09:00 - 13:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,
Webbplats:
http://rufs.se/eventarkiv/2018/2018-11-08-bostadsworkshop/

Plats

Färgfabriken
Lövholmsbrinken 1
Stockholm, Sverige