Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Informationsträffar om energilösningar för din bostadsrättsförening

10 april, 2019 @ 17:30 - 19:30

Bostadsrättsföreningar får hjälp att satsa klimatsmart

Många bostadsrättsföreningar vill göra klimatsmarta satsningar, som solpaneler, elbilsladdare och andra hållbara lösningar. Men de kan ha svårt att hitta rätt leverantörer. Nu finns hjälp att få, åtminstone i Stockholms län.

-Det finns ett stort behov hos bostadsrättsföreningar att hitta företag inom miljöteknik, det vet vi bland annat efter samtal med energirådgivare. Men vi vet också att det är svårt för leverantörerna att nå ut till dem. Vi vill skapa en plattform där de kan mötas, säger Hanna Matschke Ekholm, IVL Svenska Miljöinstitutet, som arbetar med dessa frågor inom Grön BoStad Stockhol.

Därför ordnar projektet informations- och utbildningsträffar för bostadsrättsföreningar under våren. De första hålls 10 och 16 april på Clarion Hotel Sign i Stockholm. Då kommer tre företag och berättar om sina om energilösningar:

  • Soldags som ger hjälp att skaffa och installera solenergianläggningar.
  • VärmeX som arbetar med energibesparande värmesystem.
  • Eways, en operatör som arbetar med olika lösningar för laddning av elbilar.

Egen databas över miljöteknikföretag

Under maj blir det fler träffar, då med andra företag med liknande verksamheter. IVL har en egen databas över miljöteknikföretag, men har också fått kontakt med dem via branschorganisationer och genom Grön Bostad Stockholm.

Eftersom det finns så många bostadsrättsföreningar finns det stora potentiella miljövinster genom samarbetet.

-Vi hoppas att föreningarna ska se att det inte är så svårt att bli mer hållbara. Och kanske kan de gå samman i vissa fall för att genomföra klimatsmarta åtgärder gemensamt, säger Hanna Matschke Ekholm.

 

Detaljer

Datum:
10 april, 2019
Tid:
17:30 - 19:30
Evenemang Kategorier:
, ,
Evenemang Taggar:
Webbplats:
https://bit.ly/2U0orSL

Plats

Stockholm, Clarion Hotel Sign
Östra Järnvägsgatan 35
Stockholm, 101 26 Sverige